K čemu mi taková virtuální asistentka bude?

K čemu mi taková virtuální asistentka bude?

Podnikáte a potřebujete jen občas pomoc s administrativou? Nechcete zařizovat kancelář ani se zatěžovat povinnostmi zaměstnavatele? Chybí vám někdo, kdo by vám pomohl s koordinací vaší práce či nějaké činnosti udělal za vás?

Postrádáte někoho, kdo by byl vaší pravou rukou a osobní asistentkou v jedné osobě? Hledáte někoho, by za vás komunikoval, e-mailoval nebo zařídil, co je potřeba a co nemusíte nutně dělat vy?

To jsou jen příklady toho, s čím vám může pomoci virtuální asistentka. Každá virtuální asistentka ale pracuje jinak a má jinou oblast, které rozumí. Předtím než začnete hledat služby virtuální asistentky je důležité si rozmyslet co vlastně od spolupráce očekáváte.

Důkladně si rozmyslete:

  • všechny činnosti, se kterými potřebujete pomoci,
  • časový horizont na jednotlivé úkoly, v případě pravidelných činností pak stanovte přibližný počet hodin strávených prací na těchto projektech (např. počet hodin za týden),
  • zda hledáte virtuální asistentku na jednorázovou výpomoc nebo na dlouhodobější spolupráci,
  • jaké zkušenosti a znalosti by virtuální asistentka měla mít,
  • finanční ohodnocení jaké jste ochotni investovat do služeb virtuální asistentky.

Na základě těchto informací pak oslovte virtuální asistentky. Některé se specializují pouze na určité činnosti (copywriting, zákaznická podpora na telefonu, správa a tvorba webů, zajišťování meetingů apod.), některé naopak nabízí celé spektrum služeb. Záleží jen na vašich potřebách které služby využijete.

Než si domluvíte spolupráci s virtuální asistentkou, určitě si vyžádejte nějaké reference, ukázky práce nebo odkaz na webové stránky. Předchozí klienti vám napoví jaká spolupráce s danou asistentkou byla a jaké zakázky již v minulosti zpracovávala. Některé servery jako Navolnenoze.cz nabízí přehlednou vizitku virtuální asistentky, včetně odkazů na webové stránky a sociální sítě, ale také přehledně představí zákazníky, které můžete přímo kontaktovat a na danou asistentku se i vyptat.

Ať už virtuální asistentku naleznete na základě internetového vyhledávače, konkrétního serveru nebo dáte na doporučení, určitě se vám budou hodit informace o tom, jak daná spolupráce vlastně funguje.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *